3 Nisan 2010 Cumartesi

Vatan Sana Canım Feda

Şişman, arkadaşına döndü.

+ bok mu vardı bu vatanı herkesten çok sevecek
- sevdik be abi

Sizin otobüste girdiğiniz tribi sikeyim afedersiniz.. Yıllarca dava adamı ol, legal-illegal her türlü olayda aktif görev al sonra bok mu vardı çok sevecek?.. Ebenin amı vardı. Sanki amme hizmeti yapıyor ipne, sanki ben sev dedim.

+ abi bi ülke buldum
- eee
+ tam sevmelik.. adı türkiye, her yanı ayrı cennet anasını sikim
- hadi ya bi bakim
+ oha aşık olunmalık vatan lan burası

Bu ne lan? Bu işin formatı bu mu? Milliyetçi olmadan önce sevilecek vatan mı seçiliyor. Böyle bir yarışmamı var yoksa vatanı herkesten çok sevmek diye? Hayır vatan sevmekten madem bu kadar pişman olacaktın, madem bu kadar değerin bilinmeyecekti, böylesine hayattan alıkoyacaktı seni. Sevmeseydin kardeşim, üniversitede bıraksaydın sevmeyi. Fırıncının kızı birsel'i sevseydin, bana ne. Ülkede hak var hukuk var. Devlet var lan? böylesine zayıf bir kalple isimsiz kahramanı oynamak senin neyine?

Hepsi bir yana sidik yarışı uğruna bu vatanı herkesten çok sevmek için çabaladın yıllarca. Söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır dedin. bu minvalde herhangi bir eylemi yapmakta hiçbir beis görmedin. e amına koyum bunun muhasebesini neden otobuste yapıyorsun. En başta sorman gerekeni en sonda ve en uygunsuz yerde soruyorsun sen. Yakıştı mı mağrur duruşuna, sertliğinden ödün vermeyen bakışlarına yakıştı mı bu.. Hayır sahne bu olunca izleyicinin de beklentisi değişiyor.

+ bok mu vardı bu vatanı herkesten çok sevecek
- sevdik be abi
+ peki ya hayatlarımız onlar ne uğruna heba oldu
- öyle deme abi
+...
-...
+ seni seviyorum necati
- ben de seni abi.


Düşündüm de böyle bir hikaye ne ilginç olur değil mi? Dünyanın en fazla özveride bulunan dava adamı yıllar sonra bir pişmanlık yaşar ve eşcinsel dürtülerini dizginleyemeyerek bir anlık patlayışla u dönüşü yapar. Zevk adamı olur apansızın, özel bir halk otobüsünde tabuları, ahlak kurallarını ve piç ettiği yılları takmaksızın yanındaki şişman dava arkadaşıynan sevişiverir. ahahaha bizim ülkede böyle bir film yap, yani yapabil.. sonraki gün iç savaş çıkar. yemin ediyorum iç savaş çıkar. ağır milliyetçiler hoş görüyle karşılasa bile, onların karşısında duran kitle rahat durmaz. Alayı ipne der. Kavga her türlü çıkar, sinemalar ateşe bile verilebilir. dostlar filmdir, kurgudur hepsini geçtim sanattır, yapmayın dersin dinletemezsin ufak ufak ev örgütlenmeleri, yasadışı eylemler sonra... off ülke hepten elden gider valla.

En iyisi biz sanatımızı o kadar da özgürleştirmeyelim. Hem o kadar özgürleştirsen nolcak? SAhneler içinden cımbızlanıp televoleye sikko haber olacak. Mahsun çeksin biz izleyelim, bu ülkenin yaralarına sürekli parmak bassın mahsun, ayak parmaklarını bile bassın. onların da yetmediği yerde bu ülkenin yaralarına kafasını soksun. Ülke olarak rahatlayalım. SAnat sanattır. içinde oyle seks etmeye kaçan, tv'de görülünce kanal değiştirmeye zorlayan, ne bileyim eşcinsellik işlenen, islama dil uzatan filmler çekilmesin. Yapımcılar, yönetmen, oyuncular hepsi bi tencere kuru fasulye koysun önüne ona göre düşünüp karar versin. Biz de sadece anlamış olduğumuza sevinelim herkes mutlu olsun... ötesine ne gerek.


ps. konu apansızın apayrı bir yere gitti, anlamışsınızdır zaten. herhangi bir plan dahilinde yazmadığım için arada oluyor böyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder