31 Mart 2010 Çarşamba

Büyüyünce Fenomen Olucam!


Evet büyüyünce fenomen olucam.
Yedi yaşında olmaya karar vermiş gibi davranıcam, tek hayalim buymuş gibi anılar anlatıcam. bir sabah uyandığımda aklımda bir ışık belirdi diye başlıycam tüm konuşmalarıma. Ağzı açık beni dinleyenlere yedirecem de, yediricem. Bu işe gönül vericem.

İlkeli , adil, saklanmış şeyleri deliğinden bulup çıkaran, katilleri ezip, kayıpları arayan, yanında 1 adet hukukçu, 1 adet pskiyatr taşıyan müge anlı olucam . Sinirlenince elimdeki kağıtları döküp saçıcam, saçlarıma her gün fön çektirip, dizaynı hoş kıyafetler giyicem. Topuklu ayakkabılarımın üzerinde seke seke yürüycem. İsmini vermek istemeyen ama telefonla yayına bağlananlara kan kusucam ‘’neden kendini saklıyorsun ulan pişpirik’’ diye bağırıcam, tıpkı müge anlı gibi. Gerektiğinde hukukçu, gerektiğinde gazetecilikten dem vurucam. Ben müge anlıyım saksı değilim diye popüler çıkışlar yapıcam. Ve kaliteli bir ivme kazanıcam.

Belki bir ara ,seda sayan gibi olmaya merak salarım. Potoks’lu gözlerim açık kalacak dinlediklerim karşısında. ‘’ayol,anacııım, banim halkım’’ diye sözlerime başlıycam. Beni dinlemeyip aralarında dedikodu yapan mahalle karılarını stüdyo’dan kovucam. ‘’Reklamlarrr’’ derken işaret parmağımı dudak kenarıma dayıycam. Ses fonetiğimde ‘’R’’ harfinin üzerinde zıplıycam, bastırıcamda bastırıcam. Kadınların yanında erkeklerin karşısında olucam. Tavsiyelerde bulunucam, kocasından dayak yiyen tüm kadınlara’’elin armut toplamasın o sana vurunca sende ona giriş anacım’’ diyicem. Çocuk doğurma özlemimi seyircilerin çocuklarını yalayıp yutarak gidericem. Programımı tüp bebekçi doktorlarla doldurucam. Kolsa oxi eyşın’a çağın buluşu gözüyle bakıcam. Televizyonları başında beni seyreden kadınlara tencere altı yaktırıcam. Ve kaliteli bir ivme kazanıcam.

Tüm bunlardan sıkılınca esra erol olucam. Kadınlara koca, erkeklere sığınıcakları bir kuytu delik bulucam. Programda nikahlar kıydırıp nikah şahidi olucam. Şahit misiniz sayın erol diyen nikah memerunun yüzüne yüzüne ‘’eeevvveeet’’ diye bağırıcam. Dip boyası gelmiş kadınların aradığı ‘’böğrü kıllı’’ erkekleri elimle koymuş gibi bulucam. İki ev bir arabası olan erkekleri kendime saklıycam. Orkestra’ya çalın bir şey’de havamızı bulalım ayol diye bağırıcam. Gerdan kırıcam. Kameramanı ‘’bakın bu oğlumuzda bekara’’ diye afişe edicem. Çifte kumru olmayan insan bırakmıycam yeryüzünde. Sürekli anne ve babamın anılaraını anlatıcam. Ve kaliteli bir ivme kazanıcam.

Dört katlı yalı kıvamında evlerde oturup, fakirin yediği lokmayı saymayı öğrenicem. 400 çift ayakkabım varken, ayakkabısı delik insanların haline yanıcam.asgari ücreti’in düşüklüğünden dem vurup bir adet yüz nemlendiriciye 600 tl sayıcam. Sikim daşşağıma denk’ken dinlediğim hayat hikayeleri karşısında ağladıkça ağlayıp rimellerimi akıtıcam.

Ben fenomen olucam. Hayatın ne kadar ibne anılarla dolu olduğunu dinledikçe anlıycam. Parmak sallayıp ‘’anlamıştık zaten’’ diye hayıflanıcam.

minnet borcu: bu yazıyı yazmamda emeği geçen tv çılgınlıklarına, nöbet sonrası kanepe keyfine, ismini vermek iztemeyen izleyecilere, reyting kahramanlığında kullanılan annelere, kayıplara, katillere,çocuk özlemi çekenlere ve makyözlere, tv kumandasına, zaping yapabilen parmaklarıma,çivisi çıkmış dünya'ya teşekkürle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder